tisdag 31 januari 2012

slappar tisdag

Nej inte så slapp men ändå. Hela familjen samlad hemma. Jag tvättar och resterande slappar i sängen. har fått lite gjort och skriver lista på sådant som måste göras. Kommer på mig själv att vi måste få klart i litens rum och att samarbete som jag har i och med hennes renovering måste fortlöpa. Inrednings ideerna för resten av hemmet sprudlar och ni märker att det kommer upp lite i bloggen. Hallen känns jätte bra så det blir nog nästa projekt samtidigt som jag funderar klart vardagsrummet. Känns som om jag vill att våra hatade bio soffar måste komma snart från reklamationen för tv-rummet har blivit någon slags förvaring som stör mitt ordnings sinne. 6-månaders kontroll halv två och så lite andra ärenden. Optiker hoppas jag hinna med också. Nej nu ropar tvättstugan!

måndag 30 januari 2012

Måndagsbegär


Har länge letat efter ett ställ för dikborste samt förvaring av diskmedel. Housedoctor hade denna fina för endast 169 kr hos. VILL ha!

Makes more sense



Vägg stol från Edblad och Co , Griffel våd från moltaz att pryda insidan av ytterdörren, Betty och Ulrika från Lisa Bengtsson frå också gärna flytta in. Med dessa ting kommer hallen kännas ännu mer som en hal och den lilla tambur delen kommer bli mer som ett eget rum och sen tar den stora hallen vid med en helt annan inrednings stil.

Kväller

Den här dagen gick rätt fort. 2,5 timmes promenad blev det också. Har ätit två goda måltider efter Lchf och det känns helt ok. Håller mig mätt. Lite jobbigt att man inte kan dricka så mycket kaffe som jag brukar. Men det är nog bra att vänja av kroppen från kaffe. Börjar bli trött liten sover. Jag ska plocka undan så jag slipper börja morgonen med det. Tvätt står på morgon dagens schema och 6 månaders kontroll. Ska kura upp mig i soffan med en skål hallon och vispgrädde. Ja grädde tänka sig det får man svulla i. MUMS!
God natt

Vilo pause


Liten sover och jag läser tidningar LYX

words




Jag älskar budskap i form av vägg ord tavlor etc. I min walk in har Cinderella flyttat in och i hallen har kärleken checkat in. Jag har hittat mina vägg ord här

Tonerna blå





Det var hur mysigt som helst att krypa ner i sängen igår. Ny bäddat och rena lakan. Vid sängen väntade min bok som jag hållt på med så himla länge. Liten fick också rent i sängen med lakan från hemtex och överkastet från Lexington. Sovit helt ok i natt men liten har haft svårt med sömnen. Maken tog henne i natt.  Då jag sov fyra timmar natten innan. Idag kickstartar jag med LCHF och försöker ny tänka på många sätt. jag måste komma i form både fysiskt och psykist och när liten powe napar så får nog jag lov att göra det ibland också för att orka med. Måste mer lägga upp dagen ordentligt och tänka lite annorlunda. Men allt ordnar till sig en dag i taget! Idag blir det hemma mys då liten fortfarande är sjuk. En promenad ska vi nog kunna få till iallafall för frisk luft mår vi alla bra av.

Liten fick bada av sig lite basselusker igår. Hon älskar sina bad leksaker och pratar gärna med dem. Hon älskar vatten ett riktigt litet vatten djur!

söndag 29 januari 2012

what a Daisy



Nytt i badrumskåpet. Ny doft och nu vill jag ha vår!

Sjukstuga

Här hemma har vi en sjuk liten. Feber snuva och lite hosta. Blir att kurera henne och bara köra sköna söndag för hela slanten. Gårdagen var en lyckad dag och kväll. Super trevligt hela dagen lång. Bilder kommer senare. Jag har inrednings tankar i huvudet. Har fixat lite i vår walk in och har vardagsrummet i tankarna. Små plockar och kanske jag hinner med lite plugg beroende på litens tillstånd. Tur att att vi är hemma båda två. Vi hade massa kul inbokat nästa vecka men tror vi får avboka det mesta då liten är sjuk. Nu ska jag gosa bebis!

Kalas tuff




Liten igår. Strumpisar från name it , klänning Lundmyr of sweden, skor converse. body HM

lördag 28 januari 2012

Detaljer





Kör på kläder och heels från HM men lyxiga detaljer. Scarf LV, armband Hermes och klocka från Guess.
Suddiga Bilder men det får gå ändå

Hej lördag

Snön ligger kvar ute. Mysigt! Inge pulka åk idag lite städning här på morgon kvisten och nu gör vi oss iordning för kalas. Cakepopsen är klara presenten är inslagen och liten sover en stund. Lite snorig är hon men ingen fara. Jag sitter med värme spolar i håret. Blir en fart fylld lördag och ska mellan landa hos maken på hans jobb efter kalaset. Spenderar kvällen där sen är vi bort bjudna igen på kvällen. Hoppas ni fina får en underbar dag!

fredag 27 januari 2012

Lovely clothes



Surfade runt på bonprix och hittade godbitar som jag vill ha.

He say




Vill ha dessa posters finns på moderna museet. Måste dit och köpa dem snarast ska ha dem i vardagsrummet!

Första polka åket ever


Dettta var en hit! Liten uppskattade att åka pulka. Nästa gång blir det en fäll eller filt i botten på pulkan.

TGIF

FREDAG!!!
Idag provar vi pulkan. YES! Hoppas det blir en kul upplevelse för liten. Dessutom är det första gången i bassängen för liten så det ska bli jätte kul. Vilken fredag pulka häng och babysim. Imorgon lördag ska vi på kalas ute i Märsta då syster och Viktorias kusin fyllde år igår. Jag har bakat Cakepops hela morgonen. Nu sover liten ett nap men sen tar vi tag i dagen. Hur ser eran helg ut?

torsdag 26 januari 2012

Avslutar kvällen

snurrig i bollen



Slut i huvudet efter 2 timmars teoriplugg. Suck men nu jävlar ska det väl ändå vara min tur? Måste ha det där ursäkta jävla körkortet. Kört lite bil också.. Hi hi Men nu är jag slut i huvudet och tror att det räcker för idag. Tomt och tyst här hemma när lite inte är här. Hon och far sin är iväg hos hennes farmor och äter middag. Jag har kvalitets tid med mig själv och efter en dusch funderar jag på att leta tavlor till vardagsrummet. Men då jag inte vet riktigt vad jag är ute efter så blir det ju svår. Älskar ju budskap och texter. Tror vi ska fylla en vägg med bara svarta ramar och massa ord. Tålls att tänka på. Ska kanske ge mig iväg till ica också och inhandla för cakepopsbak. Kalas på lördag då älskade syster och systerson fyller år idag! YEAH!!

Bra att ha









Surfade runt och hittade en rös med sake rosm jag vill ha till liten. Pulkan ska vi inföskaffa idag iallafall!!!

Lock till barnmatsburkar finns hos
Pulka till liten finns hos
Skydd till barnvagns hjul finns hos
Rosa topp tyg till vagnen finns hos
Bugaboo organizer finns hos

onsdag 25 januari 2012

vinter vitt

Vilken fin dag det blev. Långpromenad i vårt vackra vinterlandskap. Lite öppnaförskola och nu familje mys. Hela familjen samlad. Idag blir vår tjej hela 6 månader så fort tiden går. Hon e så duktig och hennes utveckling går verkligen framåt med storm steg. Livet fick en  helt annan mening när hon kom till oss. Vad har ni gjort idag fina? Strax ska jag svänga ner i tvätt stugan och göra nytta. Sen blir det fruktallrik och mys i soffan!

tisdag 24 januari 2012

Lyx sola i vår solen


Gucci har dessa godingar i sin kollektion. Dem får gärna bäras av mig i vårsolen. Om den där vår solen bara kunnde komma. Glasögonen finns här

Vår listan



Min vårlista för garderoben är dags att skriva. Jag tänker engelsk klassiskt. Tänk stallet, chill och bekvämt. Självklart kommer jag behålla min klassisk chick också men lite variation och nytänk är aldrig fel.

Jag kommer satsa på kläder från Odd molly lite chillnorway och Barbour samt prime boots. Men addera med HM och andra mer budget kedjor. Allt för en riktigt bra mix

* Jacka Barbour
* trenchcoat
* Jodpursh
* Tunikor bla odd molly
* scarfs
* Jeans
* kabelstickad tröja gärna med polokrage


Självklart behöver jag addera diverse annat men detta är dem största önskemålen

Vår kärlek





Dessa vill jag ha till våren. Jacka från Barbour och ett par jodpursh! Snyggt och passar till alla tillfällen. Så som långpromenad på djurgården till middag på stan en fredag! Matchar gärna emd en snygg scarf!

Sko

Bokhylle konst



Nytt i bokhyllan

Denise Rudberg - Två gånger är en vana

Under mellandagarna sker ett märkligt överfall, riktat mot en av de anställda vid det välrenommerade investmentbolaget The Chinese Wall. Offret återfinns dagen efter, mycket svårt skadad. Uppenbarligen har förövaren varit ute efter att döda. Brottet är extremt hårdbevakat av media, och polisen blir snart varse att The Chinese Wall inte bara är ett lämpligt firmanamn utan också ett begrepp för hur alla inom företaget blockerar informationsflödet till omvärlden. Det är omöjligt att få till ett enda vittnesmål som kan leda utredningen vidare. 

Offret, som de första dagarna svävar mellan liv och död, lyckas till slut bli så pass bra att ett förhör kan komma till stånd. Men också här blir det tvärnit, och polisen befinner sig i en återvändsgränd. 
Det är Torsten Ehns nybildade spaningsenhet som utreder fallet. Han, Marianne och Augustin börjar tillsammans att gräva bakåt efter gamla brottskopplingar till företaget. Sakta men säkert växer en alltmer skrämmande bild fram, av en grupp män som strategiskt och med stor beslutsamhet arbetar för en mer konservativ hållning inom näringslivet. Ett av deras mål är att helt utesluta all kvinnlig närvaro på högre befattningar, och det tycks också finnas idéer om hur man inom äktenskapet bäst ska tukta sin kvinna. 
Och medan jul övergår i nyår, champagnen flödar och raketerna brinner av sker ytterligare ett brott i skuggan av paljettklänningarna och kristallglasen. 

Kajsa Ingmarson - Någonstans inom oss

Rebecka är en framgångsrik yrkeskvinna och lever i ett till synes lyckligt äktenskap. Ändå har hennes liv hamnat i en återvändsgränd, ett kaos som driver henne till det yttersta. Finns det en återvändo när det värsta har hänt?

En sen höstkväll står en ensam kvinna vid ett räcke på Fjällgatan i Stockholm. Bakom sig har hon karriär, äktenskap, framgång och pengar, framför sig den glittrande staden och nedanför sina fötter ett stup högt nog att krossa den som faller.
Rebecka har redan fattat sitt beslut, men i samma stund som det är för sent ångrar hon sig. När polisen knackar på hemma hos maken Mikael krossas också hans värld, och livet blir aldrig mer detsamma för någon av dem.

Historien skulle kunna vara slut där, men det är först nu den börjar. Hur ska Rebecka kunna ställa allt till rätta igen? Vid sin sida har hon Arayan, den skyddsängel hon inte tror på och till en början inte vill kännas vid. Ängeln försöker hjälpa henne att försonas med sig själv, sitt liv och det som ledde till hennes beslut. Men Rebecka lyssnar inte. Det enda hon vill är att återförenas med Mikael, och hon dröjer kvar vid sin mans sida för att rädda deras relation.
Då hon sammanförs med några andra vilsna själar blir hon motvilligt varse hur avståndet mellan henne och Mikael går djupare än hon velat se. I sin längtan efter närhet tvingas hon konfrontera rädslor och föreställningar om vad som egentligen är kärlek.
För Mikael blir Rebeckas död början på ett sökande efter vem hon egentligen var. Ett sökande som för honom allt längre bort. Rebeckas mardröm har blivit verklighet, och hon kan ingenting göra.
Men kanske finns det ändå ett sätt att låta kärleken segra. För den som finner modet att släppa sin älskade fri. 

i ett hörn


Nu pryder tre av Leila Lindholms böcker ett hörn i mitt kök. Tycker det ser så fint ut med speciella kokböcker i köket!

Sotaren


Här gick vi upp halv sju med liten. Och vi vuxna somnade tidigt igår så vi var också pigga. Kokat välling åt liten och när hon låg som skönast och myste med flaskan ringde det på dörren. Jag blev livrädd hade helt glömt bort att sotarna skulle komma idag. Nu e dem klara liten har somnat om och maken har gått till jobbet. Jag njuter dagen första kaffe och funderar ut planerna för dagen. Jo väg och mät på BVC och sen en promenad med älskade H och lilla M. Sen myser vi inne tillsammans jag och liten. Vad gör ni?

måndag 23 januari 2012

???

Har massa energi men ingen inspiration hmm hur går det ihop. Vill ta tag i så mycket och verkligen få klart här hemma. Men vet inte vart och vad jag ska börja med. Ok igår skrev jag ju listan för vardagsrummet men nu fick jag någon grej att jag vill ändra i vår walk in.. suck jag måste verkligen ta en funderare och skriva ner ordentligt. Planera och fokusera.

Snö fylld måndag

Här sitter jag med en liten i knät. Hon tyckte att klockan sex var en bra tid att gå upp. Så efter frukost för damens räkning lyssnar vi på ljudet från disney chanel och leker. Det är öppna förskolan på schemat idag och sen tar vi det väldigt lugnt. Ser tillbaka på hur liten hon en gång var. Hon var liten och helt hjälplös henens liv låg i våra händer och det gör det ju fortfarande. Men så hon har utvecklats. Hon kan somna själv i sin säng dagtid. Hon sitter så fint i sin mat stol och även korta tsunder på golvet. Hon äter majskrok fint med handen. Lyssnar till sitt namn och reagerar på saker. Hon har blivit en liten människa vår älskade lilla dotter.

Vårens tillställningar



Vi har diverse tillställningar under våren och sommaren. konfirmationer födelsedags fester och annat kul. Dessa tre får gärna flytta hem till min garderob!

Röd klänning med svart ros från Rödklänning med vita prickar från läcker leopard från

söndag 22 januari 2012

Projekt vardagsrum

Vad som behövs till vardagsrummet!

* tavellist 2 stycken till lilla väggen
* krukor till fönstret
* några nya kuddfodral
* vägg dekorationer 2 stycken (tavlor eller liknande)
* en eventuell golv lampa

Kvälls projekt


Nu ikväll har jag sytt dynor till litens rum. Alla små detaljer är nu klara i hennes rum. Fattas bara tapeter och färg men det kommer så småningom. Dynor sydde jag av tyg från panduro som dessutom matchar hennes väggvimplar. Köpte skumgummi och skar ut själva dynorna. Lätt som en plätt och sött blev det. Ska klä bordet i genomskinlig plats för att skydda ytan från slag och i framtiden färg pennor.
  Så nästa projekt blir vardagsrummet!

som mamma

Hittade denna på HM häromdagen. Tänkte att Viktoria ska få den till våren. Så hon kan vara som mamma. Matcha ordentligt med söta skor. Jag lever i trench coat på våren så det e klart att vår sessa också ska göra det!

Ful gå

Har varit på fulpromenad med Helena och lilla M i över två timmar. Så skönt att bara promenera i fulkläder och snacka en massa goja medans barnen sussar sött i vagnarna. När vi kom hem var en varm dusch helt underbart perfekt. Nu pysslar vi med lite till litens rum och skall tända en herrans massa ljus och mysa söndag. Hoppas ni har haft en fin söndag!

så kom snön


SNÖ!! Så kom den vinterlandskapet är här och vi svirar om till vinterdäck på vagnen och beger oss ut. Liten och jag behöver frisk luft i vår lilla sjukstuga. Vi mår mycket bättre idag men luft behövs. Tänkte ta en tripp runt viken och fotografera lite. Så en take away kaffe från kafet och sen beger vi oss. Kläder på varma så klart. Älskar när marken är så här vit och snön yr i ansiktet. Sen att få komma in i värmen är ju ett stort plus. Synd att vi inte har en mini pulka för då hade liten fått åka. Vad gör ni denna vackra dag?

lördag 21 januari 2012

Back to higschool


Längtar tebax till högstadiet och gymnasiet. Ungefär så här såg vi ut då. Jeans och Superga skor. En Mulberry väska och en piké topp gärna Ralph Lauren. Detta en modern tappning av gårdagens ungdom.

Recovery

Ok det var den helgen. Ligger till sängs med feber och hals ont. Tack för det. Inte direkt vad jag planerat denna helg men det får gå ändå. Sängen bra på dvdn och te i massor. Hoppas liten instämmer också. Hoppas ni får en fin helg.

fredag 20 januari 2012

mysigt

Godmorgon fredag!
Här har vi mysmorgon och hoppas på en riktigt mys dag. Liteb vaknade sju. Fick flaska och somnade om i vår säng brevid sin pappa. Maken gick till jobbet strax efter åtta och jag passade på att dricka en kopp kaffe i tystnaden. Små plock och sen hörde jag jollrande från sovrummet. Där låg liten och myste med sina fötter.
Vi är bjudna på lunch och lekdejt vid halv tolv hos fina Madde och Melvin. Sen drar vi iväg med våra små och har babysim teori. Sen blir det bebis mys då makens kusin fick en liten dotter i tisdags. presenten står färdig och klar för att lämnas.

Sen hoppas vi på att helgen fortgår med mys och åter mys. Vi ska inte göra något speciellt. Min kusin är i sthlm så en dejt med dem blir det lördag eller söndag. Men annars vill jag bara mysa här hemma med min älskade unge för att ladda batterierna för ännu en vecka.  Vad har ni för helg planer?

snygg kombo


Denna kombo bär jag gärna i vår. Hela outfiten är från HM. men hur klassik är den inte?

torsdag 19 januari 2012

Liten men tuff




Byxa HM, Body Paul frank, strumpor Lundmyr

Lucifers hand

Det fanns en tid då jag  var sjuk. Men jag minns den knappt. Det fanns en tid då jag lät rakbladen dansa över min hud. Fingrarna besökte min hals och jag höll mig i min egna bubbla. Musiken spelades på hög volym för att inte behöva omvärlden. Jag börjar förstå hur mina nära och kära kände det. hur oron och rädslan kröp sig på dem och hur svårt det var att förstå. Förstå att någon man älskar skadar sig själv så otroligt vårdlöst. Men det fanns hjälp det fanns Hanna. Hanna som lärde mig färdigheter i DBT lära. Med hjälp av färdigheterna stod jag några år senare på egna ben. resan var otroligt lång men den var värd allt kämpande. Här står jag idag många många år senare med barn och familj. Allt det där jag drömde om när ångesten tog över som mest. Och inget återfall inte den minsta lilla på 4 år. Visst kommer känslorna ibland dem där känslorna som gör ont och är så där fruktansvärt plågsamma. men det var längesen nu. Och när dem kommer när Lucifer försöker komma åt mig. Då har jag färdigheter som slår bort honom. Varje dag är en kamp livet är en kamp men livet är så vackert och så värt att leva. Här står jag nu och älskar varje minut svart som vit.

tisdag 17 januari 2012

CupCake love


Jag älskar att göra cupcakes och därav denna nya kärlek i köket. Kunde inte motstå den. Nu är den min och ska försöka prova ett nytt recept varje vecka. Kanske ny kategori cupcake of the week?